12.02.2014 г.

Бобат

*


Чудесен, страхотен, мекичък, вкусен, солен кейк...каквото и да напиша, все ще е недостатъчно за тази рецепта. :)

За тестото:

500 мл. прясно мляко
6 с.л. олио
сол на вкус 
20 гр. прясна мая или 1 пак. суха (7гр., д-р Йоткер)
400 гр. приблизително брашно

Отгоре:
Салам...тип "Вежен", някаква наденица - да е мек колбас, сравнително мазен, за да не изсъхва при печенето.

Загрявам леко млякото и в част от него, размивам маята, ако е прясна. Добавям в останалото мляко 6-те с.л. олио. Ако маята е суха, я прибавям директно в брашното, отгоре наливам постепенно млякото с олиото. Разбърквам непрекъснато с миксера, с бъркалките за тесто, докато се получи хомогенна смес - рядко, тип кексово тесто. Оставям го да втаса. 
Застилам голямата тава (от фурната) с хартия за печене и изсипвам сместа. Нарязвам колбаса на еднакви по дебелина колелца и ги нареждам на равни редици върху тестото. Пека, оставям да изстине и режа на квадрати, така че, във всеки да има парче колбас.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.