20.02.2014 г.

Крем-супа от сухи манатарки

...лесна и бърза. :)




40 гр. (1 малка кутийка, от Метро купувам, обикновено) сушени манатарки се накисват в купа с вряща вода и се оставят 10-тина минути да омекнат. В тенджера се кипва литър вода с едно кубче гъбен бульон, добавят се манатарките, прецедената течност, в която са киснали, 1 с.л. сушен лук, 1 ч.л. сух чесън, 1 ч.л. суха мащерка, щипка морска сол и 1 с.л. краве масло. Оставя се да поври на тих огън, 10-15 минути. Добавя се 1 пълна, супена лъжица нишесте, размито в чаша студена вода и 1 малка кутийка, течна, готварска сметана. Кипва и се оттегля от огъня. 
Подправя се с прясно смлян черен пипер и по желание - копър.

2 коментара:

  1. Аз не знам защо чак сега установявам за съществуването на това уютно местенце.
    Поздравления, Ели!
    Пожелавам много вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Илианка, много ти благодаря, мила! :)

      Блогчето е от 10-тина дни само, без претенции за оригиналност - направих си го, по-скоро за удобство. :)

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.