12.02.2014 г.

Сладкиш с крема сирене

Един сладкиш от Старата тетрадка, който днес няма да изненада никого вероятно, но всъщност това е първият чийзкейк, който съм опитвала и от тогава много харесвам този тип сладкиши. Непретенциозен...прави се с обикновено, българско крема сирене (ползвам Clever от Билла), но с наситен кокосов вкус и много приятна консистенция.



100гр. размекнато масло се разбиват с 1ч.ч. захар, прибавят се един по един 4 жълтъка, 1 бакпулвер и 2ч.ч. брашно. От полученото тесто се отделя 1 малка топка, останалото се разпределя в тавичка по дъното и по ръбовете. Отделената топка тесто се увива във фолио и се оставя в хладилника за малко.
Разбиват се 2 пакета крема-сирене с 1ч.ч. захар, отделно се разбиват 4-те белтъка на сняг и леко се прибавят към крема-сиренето. Крема се разстила в/у тестото. Отделеното в хладилника тесто се настъргва върху крема и сладкиша се пече. Още горещ, щедро се наръсва с кокос.


Разрязва се, когато е напълно изстинал, а най-хубаво е, ако сладкиша е охладен преди консумация.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.