16.02.2014 г.

Рибно филе, печено в плик...

...с къри, кисели краставички и най-важното - лук. :)




То, описанието казва почти всичко за тази рецепта, но все пак -
трябват ни - филе от бяла риба (най-често съм взимала Пангасиус, защото е малко по-мазен от стандартните, бели, рибни филета, но става с вякакво филе), 3-4 кисели краставички (мариновани, купешки...не от туршия), 1 голяма глава, стар лук (2 малки), къри, сол, черен пипер и сока от половин лимон.
Размразявам филетата и попивам колкото може повече течност от тях, с помощта на кухненска хартия или кърпи. Поръсвам с лимоновия сок, посолявам, наръсвам с черен пипер и къри (да има! :) Ползвам не-люто).
Нареждам подправените филета в плик за печене, в тавата. Нарязвам киселите краставички на лентички по дължина, лука - на филии, напречно и ги разпределям върху филетата. Пека до златисто.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.