Сварявам 1 кг. пилешки воденички, за половин час в тенджера под налягане, с едно кубче Пилешки бульон.
Запържвам в масло, няколко стръка праз (става и с нормален, стар лук), около половин килограм гъби, няколко моркова, нарязани на колелца, добавям половин килограм сурови сърчица...задушавам и запържвам всичко това, докато омекнат моркова и сърчицата. Добавям сварените воденички, сипвам още малко от бульона, в който са вряли, подправям със сол, черен пипер, сминдух, сух чесън и млян черен пипер, добавям и 1 с.л. нишесте, размито в студена вода, колкото да се сгъсти соса при печенето. Пека около половин час и преди сервиране наръсвам щедро с наситнен магданоз. Гарнитура - Пилаф или картофено пюре.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.