Патешко бях яла само в китайските ресторанти, панирано с хрупкава панировка...къде добре направено, къде не толкова добре.
Докато не "открих" патешките шийки, които сигурно отдавна присъстват във фризерите на големите магазини, но аз не бях купувала.
Първото, което приготвих с тях, беше супа...два вида.
И за двата, първо сварявам шийките в тенджерата под налягане, с кубче пилешки бульон, или само сол и черен пипер. Като се сварят, обезкостявам шийките (излиза доста месо), прецеждам бульона и
- или застройвам с яйце и мляко, слагам фиде, месото от шийките, сока на половин лимон и магданоз
- или слагам в бульона различни зеленчуци - моркови, картоф, чушка..., фиде, месото от шийките, магданоз
Т.е., като нормалната, пилешка супа, но вкуса на тази ни харесва повече, защото е по-наситен и бульона е по-силен.
Тази е без зеленчуци - бульон, месцето, фиде, застройка, сока от 1/2 лимон и магданоз.
Застройвам с жълтък, лъжица-две кисело мляко и малко прясно мляко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.