13.02.2014 г.

Пилешко в гювече

...със сирене и сметана.



Трябват ни - 
пилешки гърди
сурови или печени чушки
гъби (може и от буркан, но да не са мариновани, т.е. кисели)
лук (обикновен, стар лук, пресен лук или праз)
краве сирене
заквасена сметана
течна сметана
подправки на вкус (аз слагам Пикантина, малко сух чесън и черен пипер)

Нарочно не давам дори и ориентировъчни количества, защото съм го правила и в две, индивидуални гювечета, и в големия, глинен гювеч - за гости. :)
Пилешките гърди ги нарязвам на еднакви парченца, подправям леко със сол, черен пипер и сух чесън и ги оставям малко, докато си подготвя другите неща.
Нарязвам лука, чушките и гъбите на сравнително ситно и ги задушавам до омекване в тиган с малко олио. Добавям и месото, да се позапържи и то, след това, натрошавам вътре сиренето и като се разтопи, добавям и двата вида сметана. Подправям, изсипвам цялата смес в гювеча (или разпределям в гювечетата) и пека, около половин час. 


Накрая може да се дозапече с настърган кашкавал, но обикновено го приготвям без добавки.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.