2 яйца
250 мл пр. мляко
1 и 1/2 ч.л оцет
1 с.л захар
1/2 с.л сол
1/2 кубче мая, или 1 пакетче суха (7гр. на д-р Йоткер)
600 гр. брашно
Това е тестото, меся с миксера, както обикновено, втасва, застилам си голямата тава с хартия за печене. От втасалото тесто оформям два или три, дълги фитила, пренасям ги върху подготвената тава и с ножица оформям фитилите във вид на житен клас, като режа на равни сектори и обръщам отрязаните части настрани.
Пека, още горещи намазвам с масло и оставям да изстинат върху решетка.
Пека, още горещи намазвам с масло и оставям да изстинат върху решетка.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.