12.02.2014 г.

Багетки "Житен клас"



2 яйца

250 мл пр. мляко

1 и 1/2 ч.л оцет

1 с.л захар
1/2 с.л сол
1/2 кубче мая, или 1 пакетче суха (7гр. на д-р Йоткер) 
600 гр. брашно

Това е тестото, меся с миксера, както обикновено, втасва, застилам си голямата тава с хартия за печене. От втасалото тесто оформям два или три, дълги фитила, пренасям ги върху подготвената тава и с ножица оформям фитилите във вид на житен клас, като режа на равни сектори и обръщам отрязаните части настрани.
Пека, още горещи намазвам с масло и оставям да изстинат върху решетка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.