С гъби, или без...всякак е вкусен.
Телешки или свински език (и с двата вида става вкусно), се сварява в тенджерата под налягане, с едно-две кубчета Телешки бульон (или "Телешки ребърца" на Maggi), черен пипер на зърна и, евентуално - дръжки от магданоз.
Ако е необходимо, се обелва твърдата ципа и езика се реже на парченца. В голям съд се загрява масло, в което се запържват парчетата език и, ако има, гъбите. Подправя се със сух чесън, сол, черен пипер, евентуално - сминдух. Когато се запържи езика достатъчно, се прибавя 1 с.л. нишесте, размито в 1/2 ч.ч. студена вода, както и няколко черпака от бульона, в който е варен езика. Задушава се, докато се получи желаната гъстота и накрая се наръсва обилно с наситнен магданоз.
Страхотно предложение! Досега съм правила само в масло с чесънче, ще пробвам и така!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, радвам се, че Ви допада :)
ОтговорИзтриване