14.02.2014 г.

Овчарски пай

В крайна сметка - вид мусака :). Но е интересна и става вкусно.


Първото, което правя е пюре - сварявам обелени картофи, намачквам ги с масло и горещо прясно мляко, сол, малко индийско орехче...и различното тук е - 100-тина (може и повече) грама, настърган кашкавал или тип Гауда, Едам...
Настърганото сирене се разтапя в пюрето и става "на конци", така и трябва. :)
После си запържвам кайма (около 600-700 гр.) с глава наситнен лук, подправям с Пикантина, черен пипер, малко чубрица, целина (подправките, както винаги са на вкус) и добавям половин пакет, замразен, зеленчуков микс - напоследък "Френски микс" от Лидъл, който включва - моркови, царевица, грах, картофи на кубчета, тиквичка... т.е. може да се добавят всякакви зеленчуци в каймата. Накрая - задължителната китка магданоз. :)
Изсипвам каймата в йенска тавичка, отгоре разстилам пюрето, оформям го и пека, докато се зачерви отгоре.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.