13.02.2014 г.

Солен кейк


Основната рецепта, която ползвам е:

3 яйца
1 кофичка кисело мляко
1 ч.л. сода бикарбонат
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
2 ч.л. шарена сол, черен пипер (може риган, босилек, суха мащерка...подправки по желание и според това, дали ще има добавка, например праз или маслини)
200 гр. натрошено, краве сирене
100гр. кашкавал (може Гауда, Едам, Ементал...)

Разбивам с тел яйцата, добавям млякото с угасената в него сода, олиото, брашното, подправките и накрая - сиренето, кашкавала (нарязан на ситни кубчета, не настърган) и, ако има - праз, маслини, може малко салам, нарязан на кубчета...или шунка...може да се импровизира със съставките, още повече, че количествата сирене и кашкавал са ориентировъчни.
Пека, обикновено в продълговати форми за кейк, но става и във формички за мъфини.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.