14.02.2014 г.

Фокача

Или фокачаТА...онази, която винаги правя. По рецептата на Пепи Стоева, от която заимствам много идеи. Тази също е прекрасна...винаги се получава чудесно.




Слагам половин килограм брашно в купата на миксера, добавям щипка захар, една суха мая (7 гр.), разбърквам и омесвам тесто с 300мл. газирана вода и 3-4 с.л. олио, като добавям и щедра щипка сол докато се омесва тестото. Оставям да втаса, сипвам върху голямата тава, застлана с хартия, правя дупки отгоре с намазнени пръсти. Поръсвам с едра сол и пека. Пробвано е с маслини и с подправки, но най-често - просто с едра сол.




2 коментара:

  1. Чудесно изглежда, Ели!
    Обичам фокача!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, благодаря ти много! :))
      Тази Фокача, няма грешка!

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.