12.02.2014 г.

Голямата палачинка

от Старата тетрадка :)



На този мой, скъп, детски спомен, сега му казват "Йоркширски пудинг" май,...но за мен си е просто - Голямата, или мързеливата палачинка.
А тя се прави така:
Разбивам в купа - 4 яйца + 12 с.л. брашно + 1/2 л. прясно мляко + щипка сол + 1 с.л. захар. През това време, в голямата тава, разтапям във фурната 100гр. масло. Когато маслото се разтопи и леко зацвърчи се изсипва отгоре сместа и се пече в силна фурна...докато стане като на снимката. 
Умирах си от кеф да наблюдавам как се надигат "планини", докато се пече палачинката. :)
После - по желание...със сладко, разбира се е чудесна, но може и със солена плънка да се хапва. Сещам се, че правехме една плънка от задушени гъби, със сметана и копър, разстилахме върху охладената палачинка и правехме руло. 
Върви с почти всичко, с което се хапват палачинки по принцип. :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.