6.02.2014 г.

Големи, домашни солети

Видях ги по 24Kitchen, представени от Лорейн, която много харесвам. И веднага ги направих, те пък - веднага ни станаха любими. Много са приятни за гости, но трябва да се хапват в рамките на деня, защото после се втвърдяват.
 



Точна рецепта ми е трудно да напиша, но основното е - 500гр. брашно с 1 пак. (7гр.) суха мая
и оттам-нататък, според наличностите и настроението - или прясно мляко, или айрян, или топла вода, малко захар и щедра щипка сол + 3-4 с.л-ци олио, докато се получи меко, нелепнещо тесто, като за хляб. Оставя се да втаса и се оформят дълги солети, които се поставят в тава, застлана с хартия. Солетите се мажат със зехтин или олио (но не масло), поръсват се с едра сол и черен пипер и се пекат в предварително загрята фурна.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.