11.02.2014 г.

Любимата ми супа с праз, от баба...

Едно от най-вкусните и най-лесни за приготвяне неща, което ми е любимо откакто се помня. 




Трябва само - праз, масло, картофи, кубче пилешки бульон, сирене и малко кисело мляко по желание.
Праза се почиства, нарязва се на ситно и се запържва в масло с мъничко олио, за да не загаря. Като омекне и леко се зачерви, се налива вряща вода, прибавя се едно кубче бульон и 1-2 картофа, нарязани на ситни кубчета. Ври, докато картофа уври. Подправя се на вкус - черен пипер, сминдух, още сол, ако трябва, Пикантина...кой, каквото предпочита.
В купичка* се натрошава малко, бяло саламурено сирене и по желание се добавя супена лъжица кисело мляко (може и без). Върху сиренето се сипва гореща супа...и това е.





* В случая, на снимката съм направила супата с натрошено вътре в нея сирене. Вариант е, но оригинала е със сиренето във всяка отделна купичка.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.