26.07.2014 г.

Миди с ориз

Нищо особено, но понеже в къщи сме любители на мидите, да напиша все пак, как ги правя с ориз.


Обикновено взимам около килограм замразени миди (ядки). Както са замразени, ги поставям в купа, поливам с вряща вода, от което те се размразяват и отпускат леко. Изчиствам им мустачките.
В тиган запържвам голяма глава лук, нарязан на ситно и 1-2 настъргани моркова. Изсипвам при запържените зеленчуци 2 ч.чаши измит ориз. Разбърквам всичко, посолявам, наръсвам обилно с черен пипер и изсипвам в тава. Добавям мидите, поне половин връзка наситнен магданоз, поне 2 суп. л-ци наситнен девисил и 4 ч. чаши вряла вода, ако трябва и още малко мазнина и пека на фурна, до готовност на ориза.





2 коментара:

  1. Страхотни! Страхотни! Благодаря много! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Илианка! :) Да ви е сладко, ако решиш да ги приготвиш!

      Изтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.