Още една семейна класика от Старата тетрадка.
Трябват ни:
1 кг. тиквички, обелени, настъргани на едрото на рендето или на ренде тип Вьорнер. Предпочитам на Вьорнера, защото стават на пръчици и имат плътност, иначе има риск да се смият и разкашкат настърганите тиквички, дори и да се отцедят от водата. Та стържа на добрия, стар Вьорнер, не отцеждам, а направо изсипвам в голяма купа и добавям:
3 суп. лъжици с връх, брашно,
4 яйца,
5 суп. лъжици олио,
2-3 скилидки, счукан или пресован чесън (или 2-3 стръка пресен),
връзка магданоз и връзка копър, нарязани ситно
щедра щипка сол и черен пипер
Всичко това се разбърква много добре, изсипва се в намазана с олио тавичка и се пече 1 час на 170-180 градуса.
Лесно, бързо, сочно и много ароматно ястие :)
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.