11.06.2015 г.

Кюфтета от риба Треска и картофи

Една доста сполучлива импровизация :).





1 пакет, замразена Треска (750гр.), предварително размразена
5-6 средни по големина картофа
1/2 малка глава лук
1 яйце
2 суп. лъжици царевично брашно (може и обикновено)
2 малки скилидки чесън или 1 по-голяма
по половин връзка магданоз, копър, пресен девисил (ако има, ако не - подправки на вкус)
1 каф. лъжичка горчица
сол, черен пипер

Размразената риба се смила в кухненския робот (чопър). Картофите се сваряват с обелките, заливат се със студена вода, белят се и се намачкват с вилица. Охладените, намачкани картофи се смесват с рибата, смила се лука, чесъна и подправките и се прибавят към рибно-картофената смес. Добавя се яйцето, брашното, сол и черен пипер и всичко се разбърква и размесва много добре. Оформят се кюфтенца, които се пържат в дълбоко, добре сгорещено олио.
Сервират се с лимон и сос от майонеза, кисело мляко, лимонов сок, копър, сух чесън, сол и черен пипер.





Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.