10.09.2014 г.

Пиле с грах

Още една стара, любима рецепта...




Пилешко месо, обикновено бутчета, махам кожата, посолявам леко, овалвам в брашно и изпържвам парчетата на тих огън в смесена мазнина - масло и олио. Изпържените парчета, изваждам настрана. Обикновено месото е към 1,5 кг. В същата мазнина (ако трябва, добавям малко масло), изпържвам една голяма глава лук, нарязана на ситно, един голям морков на кубчета и когато се позапържат, прибавям месото, 400-450 гр. замразен грах, 1-2 картофа, нарязани на кубчета, Пикантина, черен пипер и вряща вода, колкото да покрие яститето. Оставям да къкри на тих огън, докато уври месото и картофите. Наръсвам с една връзка, наситнен магданоз или копър и това е...




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.