9.07.2016 г.

Бадемови крекери

Една наистина много лесна, ВМ-НВХ рецепта...



Необходими продукти:

2 ч.чаши бадемово брашно

1 яйце
едра сол и черен пипер, или подправки по избор и вкус

Най-времеемкото нещо е приготвянето на бадемовото брашно, защото е добре за тези крекери то да е от бланширани бадеми. И понеже аз не купувам готово бадемово брашно, си го правя сама по следния начин - две чаени чаши бадеми поставам в голяма купа и заливам с вряща вода, да се покрият ядките. Оставям ги така, да се накиснат добре за поне 20 мин., след което коричката на бадемите се отделя много лесно. Обелвам всички бадеми и ги слагам в кухненския робот, след което ги смилам колкото може по-фино. Накрая добавям яйцето (и сухите подправки, ако ще ползвам такива), блендирам още малко, докато се смеси добре и се образува нещо като топка тесто. "Тестото" се изсипва в/у тава, застлана с пекарска хартия и с мокри ръце се разстила колкото е възможно по-равномерно и тънко. Друг вариант е да се се сложи и отгоре лист пекарска хартия и да се разточи с точилка, след което горния лист хартия се маха. 
Така подготвеното тесто се нарязва на квадрати или правоъгълници.
Накрая се наръсва с морската сол и черния пипер и се пече за кратко в умерена фурна, докато леко порозовеят краищата и това е. 

Идеална подложка за пастети, разядки за мазане или просто масло или авокадо, освен че са вкусни и сами по себе си.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.