9.07.2016 г.

"Тесто" за пица, кремвиршки и ....

...всякакви подобни вкусотии, които няма как да се приготвят без брашно.
Крайъгълен камък при Високо-мазнинните ниско-въглехидратни рецепти и много вкусно нещо само по себе си.





Разбира се, това не е тесто...това е смес от няколко компонента, която се "държи" като тесто за пица и добавя вкус към нея, а не е само подложка.

Трябват ни:
200гр. настъргана Моцарела  
(НЕ става с обикновена Моцарела, нито тази от пакетите, още по-малко тази на топки в саламура! Настъргана Моцарела се продава в Лидъл и явно е дехидратирана, защото при опит да направя рецептата с другата моцарела, пусна много течност и нищо не се получи!)
60-80 гр. смлени бадеми (което е всъщност бадемово брашно :) )
1-2 суп. лъжици крем сирене, тип Филаделфия, може да е натурално или овкусено.
1 яйце
подправки по избор

Начин на приготвяне: в купа се изсипва Моцарелата, добавя се крем-сиренето и се разтапя в микровълновата за 20-30 секунди, докато напълно омекне и стане течно. Когато е готово, се изсипва бадемото брашно, яйцето и подправките и сместа се бърка енергично, докато стане еднородна топка, приличаща на тесто. И това е...
Взимате си тавата за пица, застилате с пекарска хартия, с мокри ръце се разстила "тестото" равномерно и се слага да се пече в предварително затоплена до 200 градуса фурна, за 10-15 мин., докато леко засъхне и се зачерви. Не бива да се изпича много, защото тепърва предстои да се сложи плънка, а тя може да е всяка любима пица. Тази горе е с бекон, лук и още моцарела, а по-долу има Пеперони с доматен сос и чушки, както и една пица със сметана, спанак и панчета.








Ако решите да си направите нещо като кремвиршки, "тестото" за тях се приготвя по същия начин. Кремвиршите се разрязват на две по дължина. Късате си от тестото топче с големината на яйце, разтегляте го с мокри ръце и усуквате спираловидно около всяка половинка кренвирш. Така подготвените "кремвиршки" се слагат в застлана с пекарска хартия тава и се пекат.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.