9.07.2015 г.

Сусамени гевречета

Леко сладки, мекички....
източник


1 водна чаша (200мл. обем) вода
1 водна чаша, топло, прясно мляко
по-малко от 1/2 водна чаша олио
1 суха мая (7 гр.)
1 суп. лъжица захар
щипка сол
брашно, до меко, не-лепнещо тесто
малко меко масло, при оформянето
разбито яйце за намазване и сусам за поръсване

В купата на миксера за тесто се изсипват течните съставки, маята и захарта. Добавя се брашното постепенно, като по някое време се добавя и солта, докато се омеси хубава топка, меко тесто. Оставя се да втаса и се разделя на еднакви части. Всяка част от тестото се натиска с ръка на малка "кора", която се намазва с по малко от мекото масло, завива се на фитил и от него се оформя геврече. Готовите гевречета се нареждат в тава, мажат се с разбито яйце, поръсват се със сусам и се пекат в предварително загрята фурна до зачервяване.






Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.