И така, най-любимия, орехов кейк е този
Правя го 1:1 и често го разпределям във формички за мъфини, за по-удобно.
Необходими са:
4 яйца
300 г пудра захар
200 г брашно
100 г смлени орехи
125 мл студена вода
125 мл олио
1 пакетче (10 г) ванилова захар
1 пак. бакпулвер
Приготвяне:
В купата на миксера, с който меся тесто, слагам всички продукти по реда, по който са записани и разбивам точно 7 минути. Не знам защо точно толкова време трябва, но така е в оригиналната рецепта, така го правя и става прекрасен всеки път. :)
Това е...след 7-те минути се насипва във формички за кейк или за мъфини и се пече като всеки кейк - до суха клечка и приятен загар.
Ели, и аз се чудя така някой път, дали да публикувам някоя рецепта, но в края на краищата записвам рецептите за себе си, за близките си, които може да ги ползват онагледени след време, а ако на някой му харесат и дадат идея - да ги ползва със здраве! Особено пък наскоро много близка, вече на възраст, ме попита как се готви яхния грах. Това затвърди решението да публикувам и обикновени рецепти.
ОтговорИзтриванеКексът е супер, нищо че е с вода. Така като че ли става даже по-мек.
Успешна нова седмица!
Тили, точно така си е :). Аз нямам претенции нито за оригиналност, нито за новаторство, нито пък търся някаква посещаемост на блога - просто си записвам така, както навремето записвахме в тефтери и тетрадки :)....
ИзтриванеА кекса наистина е страхотен! Винаги се получава, много е ароматен, мекичък и вкусен. Скоро ще го правя пак :)
И не е единствената рецепта за кейк с вода, която харесвам...тъкмо днес правих мъфини по рецептата за "Шоколадов сладкиш с майонеза", който също е с вода и също е чудесен.
Хубав следобед и успешна седмица и на теб, Тили :)