10.12.2014 г.

Пилешка кавърма




Само идея, без точни пропорции...
Нарязано на хапки, пилешко (може бяло месо от гърдите, може от бутче, а в случая има и от двете), запържвам леко в голям тиган. Като се позапържи месото, добавям праз лук (или стар лук), чушки (да има! :) ), една консерва гъби (или 250 гр. печурки, нарязани на лентички) и запържвам всичко заедно до готовност на зеленчуците. Не бива да се препържва много, а и не е нужно. Накрая подправям със сол (Пикантина), сминдух, чесън на прах и черен пипер, наливам 1 ч.ч. вода с разтворена в нея 1 суп. л-ца, натурално нишесте и сгъстявам ястието. Идеално си е само по себе си, но върви и с ориз или пюре. На финала, разбира се - поръсвам с връзка, наситнен магданоз.




2 коментара:

  1. Е, грабвам ти идеята! Харесвам така пилешко с всякакви зеленчуци, които се намират под ръка, но ти предлагаш и сосче, да не говорим за гарнитурата от ориз и фиде!
    Хубава вечер, Ели!

    ОтговорИзтриване
  2. Грабвай, Тили и да ти е сладко...нали затова ги пишем блоговете ;)...а иначе има сосче да, не много да плува, но достатъчно за оризчето. Моите хора обичат ориз и гледам да го съчетавам по-често. :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.