2.12.2014 г.

Мъфини с тиква или банан

Една рецепта, с две възможни плодови съставки, която винаги става сполучливо.










Мъфини с банан (на снимките във вид на кейк)

1 1/2 ч.ч.брашно
1 пакетче бакпулвер
3 банана (добре е да са по-меки, нарязани на мънички парченца)
3/4 ч.чаша захар
1 яйце
1/3 ч.чаша разтопено масло (или олио)
ванилия


Разбива се захарта, яйцето, маслото и бананите.Прибавя се брашното с бакпулвера, ванилията и леко разбъркваме. Във формички за мъфини (или форма за кекс) изсипваме от сместа и печем на 175 градуса.

и Мъфини с тиква

същите съставки, но вместо банани се слага около 1 ч.чаша тиква -
варена, блендирана, печена или задушена в микровълнова. Т.е., с всякаква тиква става. Според наличното количество тиква, особено ако е по-сочна, може да се сложи малко повече брашно. Вместо ванилия, обикновено слагам 1 каф. лъжичка канела.



2 коментара:

  1. Ели, и двата вида са чудесни, но ще си избера тиквените за направа, защото имам доста тикви! :)
    Успешен ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ти харесват tillia...съвсем обикновени съставки, но мъфинките стават пухкави и ароматни. С тиква са даже по-хубави :), а и сега им е сезона. Приятен ден! :)

    ОтговорИзтриване

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.