2 яйца
1 ч.ч. топла вода и 1 ч.ч. прясно мляко
3 ч.ч. брашно
1/2 кубче свежа мая, или 1 пак (7гр.) суха
1 щипка сол
5 с.л. олио
200-300 гр. сирене
1 с.л. масло
Разбивам в купа яйцата с топлата вода (да не е гореща, че ще пресече яйцата), сипвам 2 ч.ч. брашно, маята (ако е свежа я разтварям в млякото), разбърквам до гладкост, сипвам чашата мляко, щипка сол, олиото и третата чаша брашно, разбърквам отново всичко и накрая натрошавам вътре сирене. Малка тавичка (16/28 см.), намазвам обилно с олио - около 3 с.л. и изсипвам отгоре сместа. Накрая слагам 1 с.л. масло, нарязана на мънички кубчета, тук-таме върху тутманика. Оставям го да втаса за 15-тина минути и пека в предварително загрята до 180 градуса фурна.
ейй много е хубав, пухкав, пък и бърз, Ели!
ОтговорИзтриванеЩе го пробвам още тези дни и аз.
Благодаря, Пепи. :) Радвам се, че ти допада...Снощи се оказа, че сме свършили хляба и измъкнах рецептата от папка "за проба" :). Мек, шуплест и най-важното - стана за нула време.
ИзтриванеЕли, много изкушаващ тутманик! Мек, с парченца сирене!
ОтговорИзтриванеПриятен ден!
Благодаря! :)
ОтговорИзтриванеХубав ден и от мен! :)
|Разкошна рецепта и много вкусен тутманик.Благодаря за рецептата,Мята грешка обаче беше,че го сложих в по голяма тавичка
ОтговорИзтриванеТоку що го направих и чакам с нетърпение да видя какво ще се получи!
ОтговорИзтриване