...тривиално до немай-къде :), но вкусно...
Ето как ги правя аз...
Около 700-750 гр. кайма (обикновено смес, "Стара планина"), омесвам като за пържени кюфтета с 1-2 филии намокрен хляб, 1 яйце, глава смлян лук, сол, черен пипер, връзка магданоз. Оформям топки, овалвам ги в брашно и ги нареждам в намаслена тава. Соса се получава от 1 консерва домати (или 2-3-4 обелени, смлени домата), глава лук, нарязана на лунички, 2-3 скилидки чесън на филийки, сол, черен пипер, щипка захар и мъничко кимион. Всичко това размивам с малко гореща вода, наливам около кюфтетата, заливам със струйка олио и пека на умерена фурна, докато остане на мазнинка, като обръщам кюфтетата веднъж през това време. Това е...от лесно, по-лесно. :)
Вкусно и лесно!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Така е... :)
ОтговорИзтриванеПоздрав! :)