5.03.2014 г.

Патешки шийки с ориз


И така...нищо особено, но вкусно :).



Сварявам за 40-тина минути, в тенджерата под налягане, един пакет патешки шийки (обикновено е около 0.500кг.). Варя ги в компанията на кубче пилешки бульон, във вода, колкото да ги покрие. Вадя, обезкостявам.
Запържвам една голяма глава лук, заедно с един голям, настърган морков (ако няма големи представители на тия зеленчуци, разбира се - 2 или даже 3 по-малки. Няма точна доза, става даже по-вкусно с повечко лук.). Като стане стъклен лука и моркова си пусне оранжевия цвят, изсипвам всичко това в тавата, добавям 2 ч.ч. измит ориз, обезкостеното, накъсано месо от шийките и 4 ч.ч. от горещия бульон, в който са вряли. Сол, черен пипер, сух чесън и - във фурната, на умерена температура, докато ориза изпие бульона. Ако трябва, към края може да се добави още половин чаша от течността (различни видове ориз...понякога им трябва малко повече.). Оставяте малко да си почине на изключена фурна и готово... :)




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.