16.05.2015 г.

Ябълков накип

Рецепта от моята баба. :)
Лек, мокър и много ароматен сладкиш...един от малкото сладкиши с плодове, които обичам...въпреки цялата му непретенциозност. ;)


5 яйца
1 ч. чаша захар (ако ябълките са по-сладки, може и по-малко)
1/2 кг. ябълки (обелени и настъргани)
1 ч. чаша брашно (ако ябълките са по-сочни - чаша и половина)
1 бакпулвер
1 ч. лъжичка канела

С миксер се разбиват жълтъците и захарта, до гъста пяна. Изсипват се настърганите ябълки, брашното, бакпулвера и канелата. В отделна купа се разбиват 5-те белтъка на сняг и полека се добавят към основната смес. Изсипва се в по-голяма тава, да не е много дебел пласта, защото има риск да остане сурово в средата и се пече в умерена фурна до готовност.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.