30.10.2014 г.

Сладки гевречета

Едни красиви, сладки гевречета, рецептата за които първо видях тук.




В купата на миксера, с който меся тесто винаги, си пресях 600 гр. брашно, добавих 1 пак. (7гр. суха мая) и 5 суп. л-ци захар. Отделно смесих 1/2 ч.чаша олио с 380 мл. топло мляко. Разбих отделно две яйца. Замесих меко тесто, като добавих още брашно, докато стана хомогенно, леко лепкаво тесто. От яйцата си оставих малко, за намазване на гевречетата.
Тестото се оставя да втаса много добре, после се разделя на четен брой части, от тях се оформят фитили, които се увиват по два и се оформят гевреците. Поставят се в тава, постлана с хартия (през това време се включва фурната на 180-200 градуса), оставят се 10-тина мин. да втасат леко, посипват се със сусам или захар и се пекат.







Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.