25.11.2014 г.

Паста Путанеска

...еее, какво толкова - име като име ;), особено за тези, които не знаят италиански.
Важното е, че е вкусно.
Рецепти из нет-а, много...ето как я правя аз:





Сварявам си паста по избор, обикновено в къщи предпочитаме твърда паста, не прясна с яйца, която е по-мека...както и да е, с всякаква паста става. Сварява се и се отцежда. 
В дълбока тенджера, сипвам зехтин да покрие дъното, слагам да се позапържат в него 3-4 скилидки пресован чесън (да не изгаря, че горчи) и 3-4 филенца аншоа. Запържвам, при непрекъснато бъркане, на умерен огън, докато се разтопи аншоата и добавям 4-5 суп. лъжици смлени домати (от консерва или кутия) или размито с вода, доматено пюре, или 1-2 настъргани домата, или 10-15 чери доматчета (на половинки), въобще каквото "доматено" ми се намира в момента, но доматения сос не бива да е много, идеята не е да плува пастата в него, щипка захар да омекоти киселината на доматите и шепа обезкостени маслини (Каламон, зелени, черни...с всякакви става). Разбърквам, изсипвам пастата, ако трябва още малко зехтин оттеглям от огъня и наръсвам щедро с наситнен магданоз. Това е...свежо и вкусно. Кашкавала отгоре е по желание ;)...



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.