18.09.2014 г.

Бразилски хлебчета с кашкавал

Всичко тръгна от тази рецепта, която ми хареса още докато я четях.


Промених много малко рецептата, защото имах 400гр. кашкавал, а не половин кило, но мисля, че не навреди по никакъв начин.
И така...
0.500 гр. брашно
1 пак (7 гр.) суха мая
3 яйца
250 гр. кисело мляко
щедра щипка шарена сол
щипка сол
0.400 гр. настърган кашкавал

В миксера с бъркалки за тесто, смесих брашното, маята и шарената сол. В купичка разбих 3-те яйца с киселото мляко, изсипах в брашното и оставих миксера да замеси тесто. В това време настъргах кашкавала, добавих го към тестото и оставих миксера да меси 10 мин. Тестото стана лепкаво, кашкавала напълно се смеси в него.
Оставих да втаса около час...Разделих на 15 части, по около 86гр. всяка, оформих на фитилчета, около 10 см., оставих да повтасат още 15-тина мин. и изпекох в предварително загрята фурна.


Получиха се много ароматни хлебчета.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.