20.07.2016 г.

Шоколадов сладолед

Домашен, естествено :)...и без захар.




Необходими продукти:

250гр. Маскарпоне
3 жълтъка
200 гр. готварски шоколад
200 мл. течна сметана
100 мл. прясно мляко

С миксер се разбива най-напред Маскарпонето с жълтъците. Шоколада се разтопява на слаб огън или в микровълнова и се смесва със сметаната. Когато шоколада е напълно изстинал се смесва с Маскарпонената смес и се добавя прясното мляко. Получената смес се охлажда в хладилник и след това се сипва в машината за сладолед.
Не добавям захар, особено откакто спряхме да я консумираме...сладостта на шоколада е достатъчна, но ако не е - добавете пудра захар на вкус към цялата смес.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.