Това е една супа, която знам от много отдавна, но за съжаление рядко се сещам да приготвя..., а не бива, защото е много приятна и вкусна, особено студена през лятото.
В случая не съм я пасирала докрай, само частично, но това са вариации, които не влияят много на вкуса 😉 Необходими са: 1/2 ч.чаша захар 2-3 консерви домати, или 2 опаковки пасирани домати, или около килограм пресни, блендирани домати шепа фиде (по желание) сол, сух или пресен босилек, малко сух чесън, черен пипер ситно нарязан магданоз преди сервиране В тенджерата изсипваме цялото количество захар и го карамелизираме на тих огън до немного тъмен карамел. Когато карамела е готов се сипва олиото и веднага след това, внимателно се изсипват доматите. Разбърква се, докато всичкият карамел се разтвори, тенджерата се похлупва и супата се вари 15-20 мин. на тих огън. Към края на варенето се пасира, добавят се солта, черния пипер,сухия чесън и босилека и се слага шепата фиде. Оставя се на топлия котлон докато фидето се свари (използвам от най-тънкото фиде, което набъбва бързо, дори и без да се вари) и това е. Преди сервиране се наръсва с магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.