Първо бързам да покажа оригиналния Пролетен венец, от който черпих вдъхновение за този вкусна, пролетна гозба. :) При мен не се получи толкова красиво, защото готвих в обикновена тава и по малко по-различен начин, но това не пречи на вкуса . :)
Необходими продукти: 250 гр. измит, едро накълцан спанак 500 гр. панчета (сурово-пушен бекон) 1 тиквичка (около 250 гр.) 500 гр. ориз 2 стръка пресен лук 2 стръка пресен чесън 1 опаковка (200 гр.) течна сметана сол (или Пикантина), черен пипер. В голям тиган, на среден огън, запържих панчетата, докато пусна мазнинка. добавих при нея, нарязания лук и чесън, а след малко и спанака. Оставих да се задуши леко, докато спанака намали обема си. В това време, измих ориза и го изсипах в тавата. Нарязах тиквичката на кръгчета и половинки. Когато спанака си намали обема, добавих малко сол (панчетата е солена и трябва да се внимава да не се пресоли), черен пипер и изсипах в тавата при ориза. Налях сметаната и добавих гореща вода. Разбърках всичко в тавата много добре и отгоре наредих тиквичките. Накрая полях със струйка олио и сложих да се пече в умерена фурна (150-160 градуса с вентилатор). Пекох, докато ориза стана готов, оставих да се задуши 10-тина минути в изключена фурна и сервирах с таратор.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.