Една рецепта, с две възможни плодови съставки, която винаги става сполучливо.
Мъфини с банан (на снимките във вид на кейк) 1 1/2 ч.ч.брашно 1 пакетче бакпулвер 3 банана (добре е да са по-меки, нарязани на мънички парченца) 3/4 ч.чаша захар 1 яйце 1/3 ч.чаша разтопено масло (или олио) ванилия Разбива се захарта, яйцето, маслото и бананите.Прибавя се брашното с бакпулвера, ванилията и леко разбъркваме. Във формички за мъфини (или форма за кекс) изсипваме от сместа и печем на 175 градуса. и Мъфини с тиква същите съставки, но вместо банани се слага около 1 ч.чаша тиква - варена, блендирана, печена или задушена в микровълнова. Т.е., с всякаква тиква става. Според наличното количество тиква, особено ако е по-сочна, може да се сложи малко повече брашно. Вместо ванилия, обикновено слагам 1 каф. лъжичка канела.
Радвам се, че ти харесват tillia...съвсем обикновени съставки, но мъфинките стават пухкави и ароматни. С тиква са даже по-хубави :), а и сега им е сезона. Приятен ден! :)
Ели, и двата вида са чудесни, но ще си избера тиквените за направа, защото имам доста тикви! :)
ОтговорИзтриванеУспешен ден!
Радвам се, че ти харесват tillia...съвсем обикновени съставки, но мъфинките стават пухкави и ароматни. С тиква са даже по-хубави :), а и сега им е сезона. Приятен ден! :)
ОтговорИзтриване