ВМЕСТО ПРЕДСТАВЯНЕ...
(Преместване във...)
Какво е добрата храна? Изкуство, начин да изразим любовта си към тези, които ще я хапват, поприще за фантазията ни, рай за спомените, наслада утвърждаваща живота, хоби, страст...списъка е дълъг. В годините на отчуждаване между хората, добрата храна е мост към съмишленици, било то и непознати или далечни, добрата храна е и цел, и средство. Изобщо - добрата храна е страшно важна и смятам, че по това спор няма. :) Добрата храна е традиция в моето семейство. Баща ми беше чудесен, потомствен кулинар и макар, че почина много отдавна, помня начина, по който се наслаждаваше на готвенето, помня как търсеше хубавия продукт, във времената на соц-а, когато това си беше цяло приключение, без да жали средства, сили и време. Помня и насладата от вкуса, разбира се. Двете ми баби също готвеха прекрасно. Самата аз готвя от 10 годишна, когато направих първите си две гозби - содени питки и тиквички с ориз :)... От тогава изтече много вода, сега готвя всеки ден за семейството си и го правя с огромно удоволствие. Междувременно започнах да събирам рецепти по папки и под-папки, започнах да снимам сготвеното, макар и без никаква претенция за добро снимане, но се оказа, че преглеждането на снимки на храна ми носи голямо удоволствие. :) И така се зароди идеята за блог - просто "тетрадка с рецепти", но вече онлайн и достъпна не само за мен. Нещата в блога са от различни източници, голяма част от тях са от прекрасните кулинарни блогове, които следя, но всяка публикувана рецепта е направена лично от мен и написана така, като аз я приготвям. Често ще има и само идеи, с ориентировъчни количества, защото са много нещата, които правя "на око". Ще има и рецепти от Стария тефтер, ще има и рецепти с малко съставки, на които съм фен...ще видим още какво друго ще има - то ще дойде с времето. Аз съм Ели и Ви пожелавам - приятни мигове тук! :)
▼
Студена пица-предястие със сьомга
Един експеримент преди Никулден, който се оказа доста успешен, та чак и публикация заслужи. 😊
Тестото е обичайното ни напоследък тесто за пица без брашно, по тази рецепта. Изпекох го, докато се зачерви равномерно (бързо става) и го оставих да изстине напълно. След това намазах с крем сирене (тип Филаделфия) и отгоре гарнирах щедро с пушена сьомга, обезкостени маслини Каламата и каперси.
Тук-таме добавих по още малко от крем-сиренето, ръснах половин връзка магданоз (разбира се, може и копър...според наличното ;) ), няколко капки лимон и прясно-смлян черен пипер и сервирах.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.