1 пакет, замразена Треска (750гр.), предварително размразена 5-6 средни по големина картофа 1/2 малка глава лук 1 яйце 2 суп. лъжици царевично брашно (може и обикновено) 2 малки скилидки чесън или 1 по-голяма по половин връзка магданоз, копър, пресен девисил (ако има, ако не - подправки на вкус) 1 каф. лъжичка горчица сол, черен пипер Размразената риба се смила в кухненския робот (чопър). Картофите се сваряват с обелките, заливат се със студена вода, белят се и се намачкват с вилица. Охладените, намачкани картофи се смесват с рибата, смила се лука, чесъна и подправките и се прибавят към рибно-картофената смес. Добавя се яйцето, брашното, сол и черен пипер и всичко се разбърква и размесва много добре. Оформят се кюфтенца, които се пържат в дълбоко, добре сгорещено олио. Сервират се с лимон и сос от майонеза, кисело мляко, лимонов сок, копър, сух чесън, сол и черен пипер.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.