3 кг. зеле (бяло или микс - бяло и червено)
2 големи моркова
2 чушки (може люти, а може и без тях)
6 скилидки чесън
170 гр. захар
170 мл. оцет
60 гр. сол
Зелето нарязвам не много ситно, морковите правя на лентички с белачка, скилидките чесън, нарязвам на филийки, чушката - на тънки кръгчета. Всичко се смесва, залива се с подправките, размесва се хубаво, но не се мачка. Тавата се завива със стреч-фолио и се оставя 12 часа на студено, след което туршията е готова. Слагам я в големи буркани и държа в хладилника...остава хрупкава и вкусна до края. :)
Долу - само бяло зеле, но и чушка...вкуса е доста различен.
И последната снимка, двата вида зеле са по равно, количеството пак е 3 кг. общо. Т.е., може да се варира със съставките, но общото количество трябва да е по рецептата.
Заинтригува ме! Записвам си я да я направя.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много е лесна и приятна, Тили. Добавих още снимки...може да се варира със съставките, важното е да се спазят количествата само :)
ОтговорИзтриванеПриятна вечер :)