...или Чатал татласъ (или в превод - сладки на вилица :) ) От тук, с благодарности за рецептата.
Първо правя сироп от чаша и половина захар и чаша и половина вода + 1 капсула ванилия. Оставям да се охлади. Прави се тесто от: 1 каф. чашка кисело мляко 1 каф. чашка олио 1 яйце 1 бакпулвер брашно до меко тесто. От тестото се точат тънки кори, нарязват се на лентички от лентичките са навиват охлювчета, които се пържат в дълбоко олио и се поставят в студения сироп. Тук е и мястото на вилицата - в края на всяка лентичка тесто, с ширина около сантиметър, се слага десертна виличка и с нейна помощ се навива охлювчето. Колкото по-тънко е разточено тестото и по-изпърженки (без да загарят) са татлийките, толкова по-вкусни стават. :) Лентичките не бива да са много дълги...да речем, около педя. Най-хубави са на следващия ден, или след поне 6-7 часа.
Няма коментари:
Публикуване на коментар
Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.